Stroe 2013

Zaterdag 25 mei, Megapull Stroe.

In aanloop naar deze wedstrijd hadden we naast alle werkzaamheden aan de truck en wipkar, beide trekkers gecontroleerd. De Mitas All or Nothing was helemaal in orde, geen gekke dingen, dus klaarzetten voor Stroe! De Agrifac Interaction had toch wat problemen opgelopen in Didam, iets wat we niet verwacht hadden…

In totaal 11 van de 12 lagers waarmee de nokkenas de kleppen open drukt lagen eruit!! Op zich kan dat best eens gebeuren, zeker met de krachten die er daar ontwikkeld worden, maar 11 was en is echt teveel! We hebben een nieuwe set gemonteerd waar waarschijnlijk een productiefout in zit, anders is het eigenlijk onmogelijk! Hoe dan ook, we hebben alle lagers vervangen en bij het proefdraaien zaterdagmorgen ging het niet goed. De nokkenas sloeg vast vanwege te weinig smering.. Dus de kop nog even nagekeken, het probleem opgelost en volgas naar Stroe.
Omdat we te horen kregen dat er met een floating finish gereden werd, moest de begrenzer er even aan geloven…

Bij aankomst in Stroe zijn we redelijk snel naar de weegbrug gegaan. Bram moest met de Mitas All or Nothing als 7e aanhaken, Manon zou met de Agrifac Interaction als 14e vertrekken.
Bram ging er na het optoeren als een streep er vandoor, super goede balans in de combinatie, dus veelbelovend! Helaas dacht de koppakking daar anders over; na 85 meter ging deze spontaan een eigen leven leiden. De trekker kwam tot stilstand en zal door ons komende week gerepareerd moeten worden voor de wedstrijd in Bernay. Wat de oorzaak geweest is kunnen we nog niet zeggen, maar kloppen doet het niet!
Ondanks was de run toch goed voor een 6e plaats.

Manon zette de Agrifac Interaction voor de sleepwagen en vertrok, net als de Mitas All or Nothing, supergoed! De trekker raakte rond de 60 meter voor het eerst de grond met de voorwielen waarna de combinatie naar rechts begon te trekken en Manon moest corrigeren. De snelheid ging eruit en Manon zette de Agrifac Interaction toch nog op een 4e plaats!
Voor het kampioenschap goede zaken, technisch een minder weekend..

We gaan de komende week beide trekkers weer klaarzetten voor de wedstrijd in Bernay, komend weekend.
Voor diegene die daarheen gaan: tot komende zaterdag! Voor alle anderen tot Made?

Groet uit Cadzand!

Stroe 2013

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
Laat een reactie achter

Unieke bezoekers:

Online users

Agenda

Bezig in de werkplaats.....

Op de hoogte blijven?

Vul dan hier je emailadres in, dan mis je niets!

Team Kools
Tienhonderdse Middenweg 2
4506 HS Cadzand
T. +31 (0)117391968
M. +31 (0)653182360

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress