Made 2013

Made 2013.

Na alle tegenslag van Bernay en Stroe moest het in Made maar weer eens gaan gebeuren. Bij de Agrifac Interaction hadden we de hele koppeling gereviseerd en de Mitas All or Nothing was na de klapper in Bernay voorzien van een volledig gereviseerde cilinderkop. Hoogste tijd dus om te kijken of alles goed zou gaan in Made.

In de wedstijd, die zowel voor de Nederlandse als Europese competitie verreden werd, haakte de Agrifac Interaction als 8e aan. Manon zette de combinatie op een keurige Full Pull! Bram haakte met de Mitas All or Nothing als 12 aan en begon aan een superstrakke run. Met enige voorzichtigheid kwam de combinatie tot 85,89 meter, niet voldoende voor een tweede run in de finale.

In de finale zette Manon de Agrifac Interaction op een 8e plaats weg voor het Nederlandse Kampioenschap. Het vermogen kwam opnieuw niet goed op de baan waardoor de trekker achterbleef bij de rest van de deelnemers.
Als laatste was Kevin Campbell aan de beurt met zijn Controlled Chaos. Kevin zette een keurige demo neer op de zaterdag met een Full Pull en een 3e plek in de finale op zaterdag.
Op zondag mocht Manon de demo verzorgen met de Controlled Chaos. Wat een beleving is dat! Een dikke V8, 4 turbo’s, waterinjectie, beetje geknepen, 4000 PK…! Een bijzondere ervaring!

Maandag’s hebben we de beide machines nagekeken en hebben we besloten bij Manon een compleet nieuwe koppeling te plaatsen. Het probleem van de Agrifac Interaction is dat de machine door de koppeling heentrekt, met name in de tweede run.. Zouden we dan meer vermogen hebben als dat de koppeling aankan?
De Mitas All or Nothing had wederom een kleine beschadiging aan de kop; de machine wordt gewoon te heet! Afgelopen week is de brandstofpomp getest en daarvan denken we nu dat dat de oorzaak is. De pomp dient ongeveer 25 liter (!) methanol te leveren in 10 seconden, en kwam maar aan 17 / 18 liter.. Hierdoor loopt de motor arm en krijg je serieuze schades..

Oudenhoorn zal dan ook de wedstrijd moeten worden waar we kunnen zien of de nieuwe koppeling en de nieuwe brandstofpomp gaan brengen wat we nodige hebben: overwinningen!

Groet uit Cadzand, tot Oudenhoorn?

Made 2013

Click to Watch VideoClick to Watch VideoClick to Watch VideoClick to Watch VideoClick to Watch Video
Laat een reactie achter

Unieke bezoekers:

Online users

Agenda

Bezig in de werkplaats.....

Op de hoogte blijven?

Vul dan hier je emailadres in, dan mis je niets!

Team Kools
Tienhonderdse Middenweg 2
4506 HS Cadzand
T. +31 (0)117391968
M. +31 (0)653182360

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress