E.K. Zele 2013.

Zele, 14 september 2013.

Afgelopen weekend was in Zele, België, het Europees Kampioenschap 2013, de wedstrijd waarin de beste trekkers uit heel Europa die dag bepalen wie er “Europees kampioen” wordt.
Op vrijdag zijn we naar Zele vertrokken en hebben we daar een top avond gehad.
De wedstrijd was op zaterdag en zou om 15:00 starten. Vanwege de vele regen die er s ‘nachts en s ‘morgens gevallen was liep dit iets uit. Na de rijderspresentatie was iedereen benieuwd hoe het met de baan zou zijn. Zou de vele regen en het zeil consequenties hebben voor de grip? Geoff Ashcroft beet het spits af en al heel snel werd duidelijk dat de eerste 50 meter van de baan geen grip had, terwijl het laatste deel van de baan enige grip bood.

Na diverse runs haakte Manon de Agrifac Interaction aan. We hadden de setup van de trekker aangepast; iets minder bandenspanning, stapel gewichten naar achter; zou het kloppen?
Het klopte! Manon reed als eerste een dikke Full Pull en plaatste zich als eerste voor de finale.
De Mitas All or Nothing werd, met name omdat de grip in de baan steeds iets beter werd, nog iets teveel op een droge afstelling gezet waardoor Bram, met een beetje moeite, de trekker ook in de finale zette!
Na een nieuwe bui regen ging de finale van start, waarbij Geoff wederom als eerste begon. Helaas kon hij de run niet afmaken vanwege koppelingsproblemen, dus hadden we niet echt een idee hoe onze setup moest worden. Manon zou als derde aanhaken in de finale met de Agrifac Interaction. We hebben nog snel wat gewicht verplaatst wat resulteerde in een “dikke” run van 104,27! Daar kon de rest zich op focussen..
Maar die dag was de baan de scherprechter. Omdat het droog bleef en er steeds meer “gewerkt” werd op de baan kwam er ook steeds meer grip. Bram haakte als 6e aan en ging super van start. Goede run, goede balans, hoop snelheid, maar een 6e cilinder die op 90 meter te hard afkoelde. Dat kost vermogen waardoor de combinatie op 108,45 tot siltstand kwam. Tot dan goed voor een derde plaats, Manon stond vierde..
De baan veranderde echter zo snel dat iedere run na ons in ons nadeel ging werken. In een spannend slot (het was inmiddels bijna 18:30!) ging de BE Incredible Deere naar de eerste plaats, You Never Know werd tweede en Hurricane derde. Zeinstra New Borne Deere eindigde als vierde; Just Smokey als vijfde, Bram met de Mitas All or Nothing werd zesde, D’n Aerdvruter werd zevende, Zapo achtste en Manon eindigde als negende, voor de laatste keer op haar Agrifac Interaction..

Het seizoen zit erop, we gaan een drukke winter in. Er moet een nieuwe trekker voor Manon gebouwd gaan worden; er moet nog een en ander aan de truck afgerond worden; de werkplaats kan op de schop; kortom genoeg te doen!

Tot volgend jaar!

Zele 2013

Click to Watch VideoClick to Watch VideoClick to Watch VideoClick to Watch Video
Laat een reactie achter

Unieke bezoekers:

Online users

Agenda

Bezig in de werkplaats.....

Op de hoogte blijven?

Vul dan hier je emailadres in, dan mis je niets!

Team Kools
Tienhonderdse Middenweg 2
4506 HS Cadzand
T. +31 (0)117391968
M. +31 (0)653182360

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress