Zwolle 2012

28 januari – IJsselhallen Zwolle

Na een winterstop van enkele maanden was het alweer snel eind januari en dus kwam de wedstrijd in Zwolle steeds dichterbij. In de wintermaanden hebben we nog enkele aanpassingen gedaan aan de Interaction en de All or Nothing. Bij de Inter werd de intercooler opnieuw aangesloten en bij de All or Nothing werd in de laatste week voor Zwolle nog een heel nieuw blok opgebouwd.

We moesten, net als elk jaar, de zaterdagavond als laatste klasse rijden. Bram had met de All or Nothing de proeftrek, maar trok na 40 meter het gas eraf om te kunnen kijken of alles in orde was. Dit was het geval en hij kon na 6 plaatsen opschuiven weer aanhaken. Rowan Zeinstra reed met de Well done Deere die bijna niet meer te herkennen was na de wintermetamorfose als tweede, maar omdat er in de aandrijving iets brak moest hij na 20 meter van het gas af. Terminator en Zapo haalden beiden een Full Pull.

Six Shooter, de Deense Rabbit g’n Mad en Hurricane kwamen niet tot de Full Pull lijn. Manon moest met de Interation als zesde rijden. Al bij het wegrijden was te horen de trekker redelijk wat toeren draaide, omdat het toerental rond de 60 meter te hoog werd besloot Manon om het gas eraf te halen en met een hele trekker naar huis te gaan. Nu was het weer de beurt aan Bram. De trekker ging vrij snel met de neus omhoog en Bram haalde een ruime Full Pull. Na nog snel de All or Nothing even te hebben na gekeken begon de finale bestaande uit de drie trekkers: Terminator, Zapo en All or Nothing. Terminator mocht als eerste aanhaken. Helaas kwam de trekker na 55 meter en een grote vuurbal tot stilstand. Nu was het de beurt aan Zapo. Ondanks dat de trekker nog niet helemaal zuiver draaide, wat kwam door een verandering in de opzet van de turbo’s, haalden ze een afstand van 60 meter en stonden daarmee tot nu toe eerste. Alleen Bram met de All or Nothing kon nog verandering brengen in de eindstand. Nadat we de groene vlag kregen van de beginvlagger wilde de trekker niet starten. Na enkele malen geprobeerd te hebben, kreeg Bram hem toch aan het draaien, maar het klonk niet goed. Er werd besloten om de trekker weer stil te zetten en te kijken wat het probleem was. Het resultaat: Zapo ging naar huis met de eerste plaats, Terminator met de tweede plaats en een kapotte krukas en Bram werd met de All or Nothing derde. De Interaction was op een zesde plaats geëindigd.
Na de trekkers thuis te hebben nagekeken, bleek dat de Interaction niet té veel over zijn toeren was geweest en dat we niet de gehele motor uit elkaar hoefden te halen. Bij de All or Nothing werd gedacht dat die van tijd was gegaan en daarom niet lekker draaide toen Bram hem startte bij de Pull Off, echter bleek dat er een kabel die vanuit de verdelerkap naar de bobine liep, niet goed ingeklikt zat.
Al bij al was het een geslaagde dag en kijken we er met een goed gevoel op terug!

Click to Watch VideoClick to Watch Video
Laat een reactie achter

Unieke bezoekers:

Online users

Agenda

Bezig in de werkplaats.....

Op de hoogte blijven?

Vul dan hier je emailadres in, dan mis je niets!

Team Kools
Tienhonderdse Middenweg 2
4506 HS Cadzand
T. +31 (0)117391968
M. +31 (0)653182360

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress