Ekerod, Zweden 2010

nderdag avond zijn we om 9 uur uit Vlissingen weggereden naar Ekerod waar het Ek 2010 werd gehouden maar voorbij Hamburg hebben we overnacht samen met D’n Aerdvruter en Zeinstra teamleden. ’s Morgens hebben we de reis hervat en om ongeveer 4 uur kwamen we aan op het grote terrein (40 ha). Zaterdagmorgen om 11 uur was het de openingsceremonie waarna we als eerste klasse moesten rijden. Incredible Deere had de proeftrek, die zeer zwaar bleek te zijn en zodoende werd de sleepwagen verzet en Edwin Derksen kon 6 plaatsen opschuiven voor een nieuwe poging.
Er werden door de opvolgende tractoren Full Pulls gehaald, maar niet erg overtuigend, doordat de baan zeer weinig grip gaf en waardoor weinig snelheid kon ontwikkeld worden. Manon, die ging rijden, vertrok goed, maar na enkele meters zette de trekker zich iets om naar rechts en moest er flink geremd worden om langs de kant te gaan. Resultaat: geen Full Pull. Dus overnieuw, want dat mag, omdat je 2 pogingen hebt om de finale te halen. De volgende poging was van het zelfde kaliber als de eerste en die ging over de linkerkant: weer geen Full Pull dus einde oefening!… Jammer maar helaas, het is niet elke keer op of rond het podium!
De finale was spannend en good old Clarkie had een mooie run van 94,23 gevolgd door 91,79 van de Incredible Deere maar last but not least was d’n Aerdvruter aan de beurt en die ging als de brandweer van start en haalde met ruime voorsprong op PC verdiend de Europese titel binnen! In de avond was het geen probleem om ergens op het terrein een feestje te vieren, want van alle klassen waren er Nederlandse overwinningen gedurende het weekend, behalve in de Pro stock, en met de Nederlandse gedachte in het vaandel was het een zeer goed weekend.
Zaterdag in Bakel gaan we de finale rijden om de NK titel Superstock tussen Incredible Deere, Welldone Deere met 98 punten en Manon met 97 punten.
De uitslag volgorde van ons 3 zal tevens de uitslag van het NK podium zijn, dus belooft het spannend te worden.
Tot in Bakel !!!

Laat een reactie achter

Unieke bezoekers:

Online users

Agenda

Bezig in de werkplaats.....

Op de hoogte blijven?

Vul dan hier je emailadres in, dan mis je niets!

Team Kools
Tienhonderdse Middenweg 2
4506 HS Cadzand
T. +31 (0)117391968
M. +31 (0)653182360

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress