Verslagen & Foto’s

De eerste kennismaking met de tractorpulling was voor Bram bij een B-westrijd in Waterlandkerkje. Bram was toen 16 jaar, de tractorpulling was nog in het prille stadium in Nederland. De trekker waar me gereden werd was een standaard trekker van het merk Belarus, deze had aan iedere kant 3 banden. Dit om de grip tijdens de start en het verloop van de run te verbeteren. In deze tijd zat er nog geen limiet aan de bandbreedte. In die tijd werd gedacht dat hier veel winst mee te halen was. De belarus nam deel in de standaard klasse van de tractorpulling.

De tractorpulling begon pas echt toen Jan Kools met de Ford Majoor samen met Bram ging rijden. Vanwege de rijstijl en de reis naar Australie had de trekker een toepasselijke naam namelijk: “Walzing Mathilda”. Met deze trekker werd met de specials meegedaan in de vrije klasse en soms met wedstrijden in de Super Stock. Er was vaak pech met deze trekker maar als deze trekker eenmaal op gang was, was hij niet meer te stoppen en werd de winst binnen gehaald. De Waltzing Mathilda heeft meegedaan met wedstrijden totdat de eerste A wedstrijd in Cadzand werd georganiseerd.
De tijd hierna is het rustig geweest, de tractorpulling in Cadzand is bijna in de achtertuin van Bram. De laatste tijd begon het toch steeds meer te kriebelen om de hobby weer terug op te pakken. Na de wedstrijd in Cadzand kwam “d’n Aerdvruter” op Bram zijn pad en hij was meteen verkocht. Na een jaar meegelopen te hebben met het team was het in Januari 2008 eindelijk zo ver de trekker stond in de schuur. De volgende stap was een team opzetten om deze trekker elke wedstrijd in top conditie op de baan te zetten.

Uit de oude doos

Laat een reactie achter

Unieke bezoekers:

Online users

Agenda

Bezig in de werkplaats.....

Op de hoogte blijven?

Vul dan hier je emailadres in, dan mis je niets!

Team Kools
Tienhonderdse Middenweg 2
4506 HS Cadzand
T. +31 (0)117391968
M. +31 (0)653182360

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress